Ellen is blij, van 30 naar 2 opvliegers

Heel de dag door, Ellen had zo’n dertig opvliegers per dag. Waarbij de stoom op een gegeven moment uit haar oren kwam. Ze besloot langs een overgangsconsulente te gaan, volgens Ellen ''haar beste beslissing ever''. 

Knallers van opvliegers

''Ik las laatst dat tijdens opvliegers je temperatuur kan oplopen tot 40 graden. Dat zijn gewoon dertig koortsaanvallen per etmaal. Het zweet liep langs mijn rug en ik voelde me dan zo ellendig. De opvliegers duurden zo’n tien minuten, met af en toe een uitschieter van een kwartier. Pfff… Alle mannen die roepen dat de overgang vooral ‘tussen de oren zit’ moeten maar eens een dagje ruilen. Dan piepen ze wel anders.
 
Alle middelen tegen overgangsklachten heb ik wel zo'n beetje geprobeerd, maar niks hielp. Gezonder eten en meer bewegen voelde wel goed. En minder koffie en rode wijn drinken, want daar reageer ik helaas veel sterker op dan voorheen. Desondanks bleven die opvliegers maar komen, non-stop. Om gek van te worden. Hormoontherapie? Dat staat me tegen. Ik heb al bijna 25 jaar de pil geslikt, dus ik wilde iets anders.

Hoopvol 

Ik besloot om langs een overgangsconsulente te gaan. Naast mentale ondersteuning en praktische tips hebben we verschillende middelen tegen opvliegers besproken. Zij noemde Hop for Her, ik had er nog nooit van gehoord. Ze vertelde eerlijk dat het niet voor iedere vrouw werkt. Het was me allang duidelijk dat dé overgang niet bestaat. En dus ook niet hét middel. Maar dit sprak mij wel aan, met die hop en soja, daarom heb ik een probeerverpakking besteld. Ik was kritisch, maar ook hoopvol. Zou het werken?
 
De eerste twee weken gingen mijn opvliegers onverminderd door. Toen heb ik Eva van Hop for Her een Facebook message gestuurd voor advies. Zij vertelde dat bij 35% van de vrouwen het effect pas merkbaar wordt in de 3e of 4e week. Dus toen heb ik nog een verpakking besteld. En dat is mijn beste beslissing ever. Op dag 23, ja dat weet ik echt precies, waren de opvliegers opeens weg. Wég. Gewoon foetsie. En de volgende dag twee, maar heel mild en kort.
 
Ik durfde het eerst niet te zeggen, bang dat ze dan in alle heftigheid terug zouden komen. Maar ze bleven weg, op af en toe zo’n warmtegolfje na. Ik noem dat niet eens meer een opvlieger. Er is dus tóch een middel wat werkt voor mij. Ik ben blij! Wat een opluchting. Het voelt alsof ik mezelf weer terug heb. En dat gun ik iedere vrouw.''
 

Meer weten over de slimme werking van Hop for Her?