Jeanette heeft nog maar zelden opvliegers

Doodmoe, opgejaagd en nergens meer zin in. Zo voelde Jeanette zich dag in dag uit. Opvliegers; droge kleding mee, ramen openzetten, kan met water klaarzetten... Zelfs op werk kon zij niet anders dan continu met de overgang bezig te zijn. 
 

Drama op werk

''Ik wilde helemaal niks meer. Ik had geen zin om de deur nog uit te gaan. Als ik niet moest werken dan liep ik thuis alleen nog maar in een joggingbroek, met een dun t-shirt. Heel onverzorgd ja, zo ben ik eigenlijk niet. Zelfs boodschappen doen vond ik een ramp. Ik heb regelmatig met opvliegers in de koelruimte gestaan, daar was het goed uit te houden.

Het ging niet goed op mijn werk. Ik werk 3 dagen per week op een callcenter. Leuk om te doen en ze waren altijd tevreden. Maar het interesseerde me helemaal niks meer. En er ontstond irritatie. Ik moest veel vaker dan voorheen naar de wc, dus dan ging mijn telefoon op pauze. ‘Niet collegiaal’ vonden ze dat. En ik had het veel te warm op kantoor, door die opvliegers natuurlijk. Dus dan zette ik het raam open. Deed een ander het heel demonstratief weer dicht. En aan de telefoon zitten met opvliegers, dat is niet fijn hoor.

Ik had altijd een droog shirt of hemdje bij me. Ik heb een keer in een werkoverleg geprobeerd het uit te leggen, maar dat werkte niet. ‘We hebben allemaal weleens wat.’ Dat was de reactie. Nee, mijn leidinggevende, een jonge meid, begreep het ook niet. Dus ik heb regelmatig vrije dagen opgenomen en me een paar keer ziek gemeld. Niet omdat ik geen zin had, maar omdat ik me gesloopt voelde. Doodmoe, opgejaagd, uitgeblust. En het hield maar niet op.

Nu gaat het beter

Natuurlijk weet ik wel dat er ergere dingen zijn in de wereld. Maar daardoor voelde ik me nog niet beter. Ik stond een keer buiten uit te stomen toen een collega van een andere afdeling me aansprak. Ze zat ook in de overgang en herkende mijn getob. Ze had ook aardig last gehad. En zij was Hop for Her gaan gebruiken. Ik was heel kritisch, want al dat soort middeltjes werkten niet bij mij. Maar dit wel! Het duurde even voordat ik iets merkte, maar het gaat nu beter. Opvliegers heb ik nog maar zelden. En daar ben ik blij mee!''

 
Meer weten over de slimme werking van Hop for Her?