Monique zei vaarwel tegen slapeloze nachten

Slapen met opvliegers? Niet te doen! Het duurde even voordat ze verschil merkte, maar Monique ging van slapeloze nachten naar slapen tot de wekker gaat. Zo komt Monique de overgang wel door.

Bekaf 

''Heb je weleens geprobeerd te slapen met opvliegers? Van die zweetaanvallen waardoor je je bed uitdrijft? Ik werd er helemaal gek van. Dekbed eraf, dekbed erop. Onderlaken vervangen, handdoek op mijn kussen. Slaapshirt uit, slip uit, droge kleding aan. Ik werd er wel steeds handiger in, maar het was waardeloos. Meestal had ik in totaal zo’n 3,5 uur geslapen als de wekker ging. Doodmoe was ik, en dan moest de dag nog beginnen. En de hele nacht kijken hoe laat het was. Of liever gezegd; hoeveel uren slaap ik nog kon krijgen. Naarmate de nacht vorderde groeide de paniek. Nog maar 5 uur, nog maar 4 uur… Natuurlijk snap ik dondersgoed dat stress niet helpt, maar probeer eens helemaal zen wakker te liggen terwijl je bekaf bent. Het is mij nooit gelukt.

Ik werk drie dagen per week als receptioniste. Dan was de paniek ’s nachts nog groter. Ik kon toch moeilijk achter de receptie in slaap vallen. Je wilt niet weten hoeveel moeite het heeft gekost om wakker te blijven op het werk. Als er niemand was dan zette ik snel de ramen en deuren wagenwijd open, zelfs in de winter. Want ik had het altijd te warm. En die bedrijfskleding met dat glimmende jasje en sjaaltje… Warm! Waarschijnlijk glom ik vaak net zo erg als mijn jasje. En van al dat zweten ga je toch stinken, ondanks alle deo. Wat voelde ik me ongelukkig.

Zo kom ik de overgang wel door

Tijdens de lunch vroeg Barbara van de boekhouding of het wel goed met me ging. Toen gingen de sluizen open, er was geen houden meer aan. Gelukkig snapte ze precies waar ik het over had. En zij begon over Hop for Her. Het klonk goed en Barbara was heel enthousiast. Nou, ik had een punt bereikt waarop ik zelfs zaagsel zou eten om ervan af te komen… Bij wijze van hè. De eerste 15 dagen gebeurde er nog niks, maar Barbara zei dat ik nog even geduld moest hebben. En ze had gelijk! Ik werd voor het eerst in maanden wakker van de wekker! Had ik 6,5 uur geslapen. Sindsdien slaap ik goed. Natuurlijk moet ik nog wel een keer plassen, maar het is echt een verschil van dag en nacht. Ha… ik heb weer energie en voel me zoveel beter. Zo kom ik die overgang wel door.''

Meer weten over de slimme werking van Hop for Her?