Nieuwe samenstelling Hop for Her Classic

Nieuwe samenstelling Hop for Her Classic

17 juni 2024
 door Anna
Anna

Anna (58) is een hormoonspecialist in het westen van het land. Zij ziet al bijna tien jaar vrouwen met typische en atypische verschijnselen van de overgang. Op deze pagina vertelt zij meer over verschillende onderwerpen gerelateerd aan de overgang en de hormonale verschijnselen die daarmee gepaard kunnen gaan.

Misschien heb je het al in de nieuwsbrief gelezen; Hop for Her Classic is vernieuwd en verbeterd. Zo maken we nu gebruik van gestandaardiseerde extracten van zowel hop als soja, is er een toevoeging van vitamine B6 en is de hoeveelheid vitamine D3 verhoogd.

Waarschijnlijk vraag je je af waarom de samenstelling van Hop for Her Classic is gewijzigd, want voor de meeste mensen werkte de oude samenstelling heel goed bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtzweten en onrust. Toch zijn er belangrijke redenen om de producten verder te ontwikkelen en te verbeteren, onder andere omdat er verbeterde extracten verkrijgbaar zijn. Natuurlijk stellen we bij deze veranderingen en verbeteringen de gebruikers van Hop for Her Classic centraal, omdat wij ons realiseren dat overgangssymptomen als opvliegers, onrust en prikkelbare gevoelens verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

De overgang wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. In deze periode daalt het hormoon oestrogeen. De daling heeft invloed op veel lichamelijke en mentale functies en kan voor overgangsverschijnselen zorgen. Meer informatie hierover vind je in de rubriek De overgang.

Hop- en soja-extracten

In de vernieuwde Hop for her Classic wordt gebruik gemaakt van hop- en soja-extracten. Deze twee grondstoffen bevatten natuurlijke fyto-oestrogenen, die de werking van het lichaamseigen oestrogeen kunnen nabootsen.

  • In de oude Hop for Her Classic werd gebruik gemaakt van hoppellets. Deze hoppellets worden gemaakt van de gedroogde bloemen (hopbellen) van de vrouwelijke hopplanten. Door weersomstandigheden, zoals de hoeveelheid zon, water en verschillen in temperatuur, kon de hoeveelheid werkzame stof in deze gedroogde hopbellen wisselen.
  • In de nieuwe Hop for Her Classic is gekozen voor een gestandaardiseerd hop-extract, genaamd Lifenol. Omdat het om een gestandaardiseerd hop-extract gaat, garandeert de producent dat de hoeveelheid werkzame stof min of meer gelijk is en dat draagt bij aan een stabielere werking van het product. Datzelfde geldt voor het oude soja-extract dat ook vervangen is door een kwalitatief beter en gestandaardiseerd soja-extract, genaamd SoyLife.

De hoeveelheid fyto-oestrogenen is in de nieuwe samenstelling gelijk gebleven!

Vitamine D3

In de praktijk blijkt vaak dat vrouwen in de overgang met vermoeidheidsklachten een te laag vitamine D-gehalte hebben. In de nieuwe samenstelling van Hop for Her Classic is de dosering van vitamine D3 verhoogd van 10 naar 20 mcg per dag. Bijkomend voordeel daarvan is, dat als Hop for Her Classic gebruikt wordt, er geen extra vitamine D meer nodig is.

Vitamine B6

Verder is pyridoxal-5-fosfaat (Vitamine B6) aan Hop for Her Classic toegevoegd. Dit is de veiligste vorm van Vitamine B6 en bevordert de energiestofwisseling, het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Ook zorgt het voor geestelijke energie.

Biotine

Veel vrouwen krijgen in de overgang last van dof, futloos of uitvallend haar. Dit wordt vaak veroorzaakt door het dalende oestrogeen, wat ervoor zorgt dat de haarzakjes minder goed gevoed worden. De biotine in de Hop for Her Classic, ook wel bekend als Vitamine B8, is goed voor de conditie van het haar en een gezonde huid en is daarom onveranderd.

Samengevat ‘Wat doet Hop for Her Classic’

Vaak krijg ik de vraag "Wat doet Hop for her Classic nu eigenlijk precies?"; Mijn antwoord daarop is bijna altijd hetzelfde: "Dankzij de fyto-oestrogenen in hop en soja helpt Hop for Her Classic vrouwen omgaan met symptomen die gepaard gaan met de overgang, zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, rusteloosheid, prikkelbare gevoelens en stemmingswisselingen. Door de toevoeging van vitamine D3 draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten. Verder helpt het bij vermoeidheid en zorgt het voor geestelijke energie door de toevoeging van vitamine B6."

Kleinere capsule, geen smelttablet meer, makkelijker in te nemen

Na gedegen onderzoek bleek het mogelijk om de ingrediënten van de smelttablet toe te voegen aan de capsule. De smelttablet komt daarmee te vervallen. Bovendien zijn door de toepassing van extracten de capsules kleiner geworden. Daardoor zijn ze makkelijker in te nemen.
De nieuwe formule blijft geschikt voor vegetariërs en bevat geen gluten.

Natuurlijk beseffen wij ons dat een verandering van het product vragen kan oproepen. Heeft u vragen over de veranderde samenstelling of het gebruik van Hop for Her Classic? Mail dan je vraag naar info@herbalwellness.nl.

Hop for Her Classic - Nieuwe formule

Hop for Her Classic ondersteunt jou tijdens de overgang. Dankzij de combinatie van de gestandaardiseerde extracten Lifenol® (Hop-extract) en Soy-Life® (soja-extract) en andere natuurlijke ingrediënten helpt Hop for Her Classic vrouwen omgaan met symptomen die gepaard gaan met de overgang, zoals opvliegers, zweten, rusteloosheid en prikkelbaarheid.