Vermoeidheid en lusteloosheid tijdens de overgang

Iedereen zal het herkennen; Het is druk op het werk, thuis wordt er van alles van je verwacht en tussendoor ben je bezig met boodschappen, sociale activiteiten en nog veel meer. Vaak  stellen vrouwen hoge eisen aan zichzelf en de omgeving, willen ze de controle houden, zijn ze kampioen piekeren  en werken ze lijstje na lijstje af. Veel vrouwen in de overgang hebben een vol hoofd en staan altijd aan. En dan is het niet zo gek dat je moe bent.

Vermoeidheid geeft aan dat er iets ‘niet goed gaat’ in het lichaam. Dat kan een verborgen ziekte of aandoening zijn, maar de meest voorliggende oorzaken tijdens de overgang zijn langdurige stress en te weinig slapen. Ook te veel suikers eten, te weinig beweging of voedselallergieën kunnen voor vermoeidheid zorgen.

Als je te weinig slaapt, voel je je vermoeid, loom, lusteloos en kan je je minder goed concentreren. Je krijgt er meer stress van waardoor je nog slechter slaapt. Daarmee kom je in een negatieve vicieuze cirkel terecht en zo kosten overgangssymptomen heel veel energie.

Wat kan ik doen tegen vermoeidheid en lusteloosheid?

Kom van de bank af en wissel inspanning en ontspanning af. Ga bijvoorbeeld wandelen in de natuur en geniet van al het moois om je heen. Ook bepaalde voedingskeuzes kunnen je helpen om je minder vermoeid en lusteloos te voelen. Drink voldoende water en kruidenthee om afvalstoffen optimaal af te voeren en kies voor gezonde en voedzame maaltijden. Verder kan een regelmatig slaapritme je helpen. Dus ga op tijd naar bed en kies voor een goed boek in plaats van een tablet of mobiele telefoon. En wees vooral niet te streng voor jezelf. Plan niet te veel en leer om ‘nee’ te zeggen.

Hop for Her bij vermoeidheid en lusteloosheid

Blijf je nog last houden van vermoeidheid en lusteloosheid? Dan is Hop for Her er voor jou! Vermoeidheid tijdens de overgang kan verschillende oorzaken hebben. Is de vermoeidheid het gevolg van opvliegers en nachtzweten? De fyto-oestrogenen hop en soja in Hop for Her Classic dragen bij aan een vermindering van opvliegers en nachtzweten. 

Ervaar je, naast opvliegers, meer verschijnselen van de overgang? Dan is Hop for Her Balance het juiste product voor jou. Hop for Her Balance bevat een breed spectrum aan fyto-oestrogenen en een extract van het superfood Maca. 

Maca wordt veelvuldig ingezet bij overgangsverschijnselen en is samen met hop een vaak aanbevolen combinatie tijdens de overgang. Vitamine B6 in Hop for Her Balance reguleert deels de hormonale activiteit in het lichaam en draagt zo bij aan een verzachting van overgangssymptomen als vermoeidheid, lusteloosheid en een verminderde concentratie.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie