Concentratieverlies en vergeetachtigheid tijdens de overgang

We leven in een maatschappij waarin we gewend zijn om te multitasken. De zorg voor het gezin, druk op het werk en misschien wel  ouder wordende ouders. Juist in de overgang kan het soms lastig zijn om alle ballen hoog te houden en word je gedwongen om je te focussen op wat echt van belang is. De omgevingsfactoren, lichamelijke en psychologische factoren van de overgang kunnen samen zorgen voor een dalend concentratievermogen en vergeetachtigheid. Vooral het kortetermijngeheugen is vaak het probleem. Men spreekt van concentratieproblemen als je moeite hebt om je te focussen op gebeurtenissen om je heen. Deze problemen kunnen verergeren als je veel aan je hoofd hebt.

Concentratieverlies en vergeetachtigheid tijdens de overgang

Een verminderde concentratie komt bij veel vrouwen in de overgang voor, maar de intensiteit verschilt van persoon tot persoon. Het centraal zenuwstelsel reageert op de wisselende niveaus van oestrogeen en progesteron tijdens de overgang en kan daardoor vergeetachtigheid en concentratieverlies veroorzaken. Ook andere overgangsverschijnselen, zoals slecht slapen, stress en opvliegers, kunnen concentratieverlies verergeren.

Vooral het kortetermijngeheugen wordt hierbij vaak beïnvloed, waardoor het hoofd vol watten lijkt te zitten en je moeite lijkt te hebben met het herinneren van dagelijkse kleine dingen. Je lijkt er met je hoofd niet helemaal bij te zijn en je kan je niet goed concentreren. Je energie gaat vooral naar je hoofd en dat is wat je niet wil. Deze Brain Fog hoort ook bij de overgang, maar na deze periode trekt de mist gelukkig vanzelf weer weg.

Wat kan je doen tegen concentratieverlies en vergeetachtigheid?

Vaak helpt het om meer te bewegen en te genieten van de frisse lucht. Sluit de computer op tijd af, klap de laptop dicht of leg de telefoon weg en ga lekker de natuur in. Zorg voor ritme en regelmaat en geef op tijd je grenzen aan.

Kies verder voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon en voorkom het eten van te veel suiker, vet en zout. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en laat de alcohol en koffie even staan. Uitdroging is een van de belangrijkste oorzaken van de Brain Fog en sufheid. Voel je je soms onzeker door het concentratieverlies of de vergeetachtigheid? Zorg dan dat je alles noteert in je agenda of maak gebruik van lijstjes.

Hop for Her bij concentratieverlies en vergeetachtigheid 

De drukte thuis en op je werk en de invloed van de dalende hormonen op je centrale zenuwstelsel is iets wat je jammer genoeg niet met een supplement kan oplossen. Wel kan je ervoor zorgen dat de randvoorwaarden goed zijn, waardoor je de drukte en stress beter aankan. Hierbij kan je denken aan voldoende slapen of een vermindering van de opvliegers.

Is het concentratieverlies en de vergeetachtigheid  het gevolg van slecht slapen door bijvoorbeeld opvliegers en nachtzweten? Dan is Hop for Her Classic het juiste product voor jou. De fyto-oestrogenen hop en soja dragen bij aan een vermindering van opvliegers en nachtzweten. Zo slaap jij beter en draagt de goede nachtrust bij aan een vermindering van concentratieproblemen.

Wordt het concentratieverlies en de vergeetachtigheid veroorzaakt door verschillende overgangsverschijnselen? Kom dan in balans met Hop for Her Balance. Hop for Her Balance bevat een breed spectrum aan fyto-oestrogenen en een extract van het superfood maca. Maca wordt veelvuldig ingezet bij overgangsverschijnselen en is samen met de een succesvolle combinatie bij de verzachting van deze verschijnselen.

De vitamine B6 in Hop for Her Balance reguleert deels de hormonale activiteit in het lichaam en draagt zo bij aan de vermindering van vermoeidheid, lusteloosheid en concentratieverlies. Gebruik je medicijnen of zijn er andere (medische) factoren die van invloed kunnen zijn? Neem dan altijd contact op met je huisarts.